Wednesday, July 15, 2009

Sun solaris 10



Ok kwn2...kali ni aku cite benda yg berfaedah lagi berilmiah utk tatapan korg semua....
episod dragon ball tu kite cite kemudian ea..hehehe..

Kali ni aku nk cite kejayaan aku menginstall OS haram jadah ni yg bernama Sun Solaris...Aku install yg plg latest skali iaitu Sun Solaris 10...

Hampir 10 kali aku cuba install benda ni dlm Virtual Box...Berkat doa mak ayah dan guru2 yg xpnah putus asa mngajar aku akhirnya aku berjaya...hahaha

Aku akan tunjukkan ckit page dlm OS Sun Solaris 10 ni...slamat menonton..
hehehe


LOGIN PAGE



DESKTOP




HUHUHU







STAR OFFICE 8
(kalo windows pgl microsoft office)





Ok kwn2..tu je untuk post kali ni..aku mls nk cite lebih2...hahaha
Kalo korg rase nk test OS ni roger aku...
Zaman kegemilangan WINDOWS dh hampir berakhir..smp bile nk guna WINDOWS je..Mari kite cuba OS yg baru yg lg menarik dari
LINUX dan UNIX....hehe

Di episod akan datang aku akan cite 1 software yang bleh menambah powerkan kelajuan internet anda wlaupun anda hanya menggunakan brodband bangang cm MAXIS....

Sekian terima kasih.....lalala

5 comments:

dextrike said...

aaa, apaa?? 10x?? biar badak!!!

♥sAzALOvEwAN♥ said...

xpaham la..per tu?besh ker?klu besh, wat la tok aku..haha

fizzy said...

dextrike:-btul dok...usaha tangga kejayaan..hahaha..hampir tcabut 1 wayar kt pale aku..

saza:-ni OS la...kalo bwh WINDOWS cm xp,vista...tp yg ni bwh UNIX...
ko buat2 fhm jela...hehe

♥sAzALOvEwAN♥ said...

waaaaa..paham2 (wat paham) wakaka

dextrike said...

ahaha, klo aku kan.. bek tayah tukar.. sbb da sampai 10x.. kang ngan pc2 aku makan.. :))